top of page

Foruminlägg

Anna Strandin
23 jan. 2023
Vi börjar veckan på bästa sätt! content media
1
0
3
Anna Strandin
29 aug. 2022
In Yoga Forum
Höstens schema 2022 content media
0
0
2
Anna Strandin
11 mars 2022
In Yoga Forum
Jag kan inte tänka mig ett liv utan yoga. Jag hittade yogan för ett tiotal år sedan (eller var det yogan som hittade mig?) och den har hjälp mig igenom svåra stunder; att leva med en missbrukare, separationen från min sons pappa, min pappas hastiga och tragiska bortgång, smärta, trauman från barndomen, vinterångest... När hittade du yogan och vad har den betytt för dig? Fundera på det och skänk tacksamhet till dig själv för att du tar steg i rätt riktning för att komma närmare ditt sanna jag och ett liv iHarmon🧡
Hur har yogan förändrat ditt liv? content media
0
0
16
Anna Strandin
11 mars 2022
In Yoga Forum
Har du en favoritposition eller sekvens rörelser som du älskar att göra, som alltid lugnar, ger energi eller får kroppen att svara med olika sköna förnimmelser? Jag älskar att ligga i den mest enkla av positioner på rygg med knäna brett isär, armarna på insidan benen och händerna runt mina fötter eller fotleder. Skulle kunna ligga i timmar...Barnets position är också väldigt skön... Har du en position som du kanske inte direkt avskyr, men som känns, som är svår, som får kroppen och knoppen att protestera? Min har länge varit halvhunden där man från alla fyra kommer ner med överkroppen, vilar mot ena underarmen och för den andra under sig och sträcker den långt åt sidan och vilar mot axeln och armen. Usch vad jobbig den varit! Men jag börjar bli vän med den också och det är yinyogans förtjänst tror jag. Att släppa taget om kroppen, inte forcera, andas och låta gravitationen göra jobbet. Ibland är den positionen man älskar det man mest behöver, ibland den man inte gillar.
Favoritposition?  content media
0
0
10
Anna Strandin
11 mars 2022
In Yoga Forum
Att yoga hemma framför mobilen, datorn eller TV:n med hjälp av Zoom, YouTube eller någon annan lösning kan vara en utmaning men också en möjlighet. Utmaningen består i tekniken och dess eventuella strul, andra familjemedlemmar och deras eventuella störande, husdjur som vill vara med, begränsade utrymmen, högljudda grannar, tvätt som borde tvättas, stök som borde organiseras och disk som borde diskas eller plockas ur diskmaskinen och en hel del annat som hör hemmet till och som pockar på din uppmärksamhet och hindrar dig från att komma in i det där sköna tillståndet som infaller i yogastudion. Det framstår inte som inbjudande att yoga hemma helt enkelt. Att ibland kunna yoga hemifrån kan dock kanske vara en förutsättning för att du ska kunna få en stunds återhämtning när du inte orkar stressa iväg efter jobbet. Det är en tröskel att ta sig över, att börja tycka om att yoga framför en skärm, men ju fler gånger man gör det ju bättre blir det.
Yoga hemma!? content media
0
0
11
Anna Strandin
11 mars 2022
In Yoga Forum
I dag finns så många olika yogaformer att välja mellan det kan kännas svårt att veta vilken yogaform som passar just mig. Man kan få prova sig fram innan man hittar rätt. Har man rörelsebegränsningar, smärtproblematik eller är i utmattning så är lugna och varsamma yogaformer som exempelvis MediYoga och Yinyoga att rekommendera. Är smidighet och styrka något du önskar mer av kan yogaformer som AnnaYoga eller Ashtanga vara rätt. Men det här är väldigt generaliserade förslag. Alla yogaformer är på ett eller annat sätt terapeutiska och de mest fysiska formerna inkluderar mediatation och avslappningsövningar och de lugnaste formerna ger styrka och smidighet efter att ha utövat dem ett tag. Lider man inte av smärta men har vissa rörelsebegränsningar så kan en fysisk yoga som Ashtanga vara perfekt och är man utmattad kan en långsam men lite mer fysisk yogaform som AnnaYoga vara det som kan väcka kroppen och lusten tillbaka.
Återhämtning, energipåfyllning eller både och? content media
0
0
5

Anna Strandin

Admin
Fler åtgärder
bottom of page